Sve što ste htjeli znati

O nama

Brza i kvalitetna usluga

Poliklinika Kantrida Dental

Poliklinika Kantrida osnovana je 1993. godine zahvaljujući viziji ing. med. rad. Milana Petretića i njegovoj strasti prema radiološkoj tehnologiji. U početku je djelovala kao mali radiološki kabinet sa svega nekoliko radioloških uređaja iz područja dentalne radiologije od kud je i dobila naziv Dental.

Polikliniku Kantrida danas djeluje u više radioloških područja i svojim pacijentima nudi usluge iz područja dentalne radiologije i radiološke dijagnostike koje uključuju skeletnu radiografiju, mamografiju, denzitometriju, ultrazvuk te ortopedske preglede.

Moto Poliklinike Kantrida je brza i kvalitetna usluga koju omogućuje individualni pristup svakom pacijentu. Tim stručnjaka koji se sastoji od nekoliko radioloških tehnologa i radiologa brine se o dobrobiti pacijenata tako da u najkraćem mogućem roku možete dobiti uslugu od slikanja do izdavanja nalaza u svom zadanom terminu. Tako našim pacijentima olakšavamo odlazak na pregled, štedimo njihovo dragocjeno vrijeme i omogućujemo pravovremeno interveniranje ako postoje patološke promjene.

Poliklinika Kantrida nalazi se u Rijeci, Lošinjska ulica 16, Kantrida, na idealnoj poziciji pacijentima s lokacija: Rijeka, Opatija, Matulji, Kastav…

01

Profesionalni

Tim stručnjaka koji se sastoji od nekoliko radioloških tehnologa i radiologa.

02

Brzi

Nudimo uslugu od pregleda do nalaza, sve u vašem zadanom terminu.

03

Pristupačni

Nalazimo se u prizemlju zgrade i imamo više opcija za parkiranje.

Surađujemo s
osiguravajućim kućama

Brand Name : Brand Short Description Type Here.
Brand Name : Brand Short Description Type Here.
Brand Name : Brand Short Description Type Here.
Brand Name : Brand Short Description Type Here.

Kako se pripremiti za pregled i ostalo što vas zanima

Pitanja i odgovori

Prilikom dolaska na mamografski pregled nemojte koristiti kremu za tijelo, mlijeko za tijelo, losione za tijelo, dezodoranse niti pudere. Ova sredstva mogu se vidjeti na snimci i imitirati patološke promjene što otežava tumačenje i interpretaciju nalaza. Prije početka snimanja radiološki tehnolog dužan Vam je objasniti princip pretrage i uzeti anamnezu, tj. uzeti podatke o eventualnim promjenama na dojkama, tegobama, o postojanju implantata i slično.

Mamografski pregled traje od 15 do 20 minuta. Odjeća se skida do pojasa, skida se nakit (ogrlice, naušnice) i zauzima se stojeći stav. Radiološki tehnolog zatim pomoću uređaja komprimira dojku. Kompresija u prosjeku traje 5 do 10 sekundi i može izazvati nelagodu kod pacijenata. Većom kompresijom dojke smanjuje se doza zračenja i dobivamo kvalitetniju snimku.

Prilikom naručivanja pacijent dobiva upute za pripremu ovisno o dijelu tijela koji se snima.

Pregled Color Dopplerom traje od 15 do 30 minuta. Pacijent se najčešće nalazi u ležećem ili sjedećem položaju.

Pregledavani dio tijela se prekriva manjom količinom gela na bazi vode kako bi se eliminirao zrak između sonde i kože. Na takav se način ultrazvučni valovi mogu optimalno iskoristiti. Zatim liječnik pomiče odgovarajuću sondu preko područja na kojem se nalazi željeni organ ili dio tijela za pregled. Prilikom pregleda možete osjetiti blagi pritisak sonde dok se pomiče po tijelu. Ako se radi Color Doppler žila, možete čuti pulsirajuće zvukove različite visine. Po završetku pregleda izdaje se nalaz i dobiva preporuka o daljnjem praćenju eventualnih promjena, odnosno o idućoj redovnoj kontroli ako je nalaz uredan.

Posebna priprema za denzitometriju nije potrebna. Preporučuje se nošenje odjeće koja nema metalnih dijelova (patenti, žice u grudnjacima, ukrasi i sl.). Snimanje traje kratko, neinvazivno je i bezbolno.

Pacijent za vrijeme pretrage leži mirno na leđima. Standardno se snima lumbalna ili slabinska kralježnica te oba kuka. U situacijama kada je kralježnica operirana ili kada je značajno degenerativno promijenjena snimaju se oba kuka. Ako imate protezu jednog kuka, snima se suprotni, a ako imate oba protetička kuka, snima se samo lumbalna kralježnica.

Rendgensko snimanje obično ne zahtijeva posebnu pripremu. Pregled je brz, jednostavan i bezbolan. Ovisno o dijelu tijela koji se snima potrebno je skinuti dio ili svu odjeću sa sebe. Također, ovisno o dijelu tijela koji se snima, potrebno je ukloniti sve moguće metale (nakit, naočale, zubne proteze, satove i slično).

Jedan dio tijela snima se u više projekcija, pa su dvije ili tri snimke istog dijela tijela uobičajene, tj. za očekivati. Rendgensko snimanje izvodi inženjer radiološke tehnologije, a potom će liječnik specijalist radiologije analizirati slike i izdati radiološki nalaz.

Dentalna radiografija ne zahtijeva nikakvu posebnu pripremu pacijenta samo je potrebno skinuti sve metale na području glave i vrata (nakit, ukrasi za kosu, zubne proteze i sl).

Postupak snimanja traje svega nekoliko minuta i bezbolan je i siguran za pacijenta. Nakon obavljenog snimanja, izdaje Vam se slika na radiografskom filmu i CD-u, a sliku je na zahtjev pacijenta ili stomatologa moguće poslati i na mail. Nije potrebno prethodno naručivanje.

Na ortopedski pregled potrebno je donijeti nalaze prethodno učinjenih pregleda ako postoje, posebno rendgenskih snimki ili analizu magnetske rezonancije. Savjetujemo Vam da obučete udobnu odjeću koja ne ograničava ispitivanje pojedinih kretnji kako bi pregled bio ugodniji i uspješniji.

Vaša privatnost nam je važna

Pravila privatnosti

Korištenjem ove stranice ili naših usluga dali ste suglasnost da se vaši osobni podaci (ime, prezime, e-mail adresa) koriste u marketinške svrhe (primanje newslettera i kataloga) te pristajete na obradu vaših osobnih podataka kako je opisano u ovim Pravilima privatnosti. Podaci koji se prikupljaju služe poboljšanju rada internetske stranice, kako bi vaše korištenje bilo ugodnije, funkcionalnije i praktičnije.

Ova internetska stranica u vlasništvu Poliklinika za radiologiju psihijatriju i ortopediju Kantrida, dobivene podatke koristi isključivo u gore navedene svrhe i neće ih dostavljati trećima, i to na način da se podaci koriste sve do odjave, odnosno do roka propisanog Zakonom o zaštiti osobnih podataka.

Više informacija o zaštiti privatnosti pronaći ćete na našoj stranici Pravila privatnosti.

Rezervirajte
termin